An environment of collaboration and engagement to the surrounding urban core create the fundamental strategies of this project. Located within a former bank lobby on the southeast corner of an active street intersection, boundaries to the interior shell include full height glazing to the north and west, building lobby to the south, and a new demising wall to the east.

Designed as an open studio to foster collaboration, the volume of the space was kept open with minimal insertions of partial height elements to harvest daylight and define programmatic functions. A direct relationship to the existing window module established a rigorous spatial organization of all building components, reinforcing the interior diagram and engaging the public at street level.

The interior parti is organized around a central wall that reaches towards the north and south edges of the space. Clad in a continuous rhythm of cork panels for display abilities, this interactive wall creates an edge to the studio environment on the west, and defines an open conference area and kitchen/library/workspace on the east. Shared daylight, acoustics, and multiple levels of interaction are vital parts of achieving the spirit of collaboration set forth as the key design objective.