Located within a suburban mixed use development this building was designed to integrate indoors with outdoors, and respond to traditional Iowa vernacular architecture.

The building is organized around a large central double height space with glass on the east and west. This central volume provides clear communication between parking to the west, and the plaza to the east. Views are maintained by keeping program space (i.e., kitchen, bar, and restrooms) pushed to the north and south, framing the central hall. The speculative shell building was organized in a simple manor to maximize its lifespan and flexibility should a new tenant occupy the building in the future.

Materiality is deliberately kept simple with stained cedar slat siding, weathering steel, and glass making up the exterior composition. The result of combining this palette of materials produces a familiar vernacular architecture that is warm and tactile, yet strikingly modern.